Jeg er utdannet innen informatikk, Dr. Scient fra Universitetet i Oslo. Jeg har jobbet som forsker, programmerer og gründer. Jeg har også noe kjemifag fra universitetet, fått kjernefysikk forklart fra jeg var liten av min far, fått biokjemi forklart av min mor og er entusiastisk hobbybotaniker og gjennom det opptatt av miljøutviklingen. Alt dette har vært nyttig kunnskap i forhold til å lese, forstå og vurdere den vitenskapelige litteraturen som undersøker hvordan EMF kan påvirke levende organismer, og hvordan økonomisk interesser kan styre forskning.
Jeg så på «el-overfølsomhet» med et skjevt blikk – helt til vi fikk «smartmåler» i huset og jeg ble helt slått ut av diverse helseproblemer. Jeg kom heldigvis på at en tidligere kollega fra forskningsavdelingen til Telenor, Einar Flydal, hadde en blogg som inneholder mye om dette problemet. Han hadde begynt å sette seg inn i problemstillingen med mobilstråling og helse etter at han gikk av med pensjon og ble overrasket over hvor tydelige vitenskapelige funn det er om at EMF har negativ virkning på folks helse.
På bloggen hans fant jeg mye nyttig informasjon og fant ut hvordan jeg skulle søke om å få fjernet senderdelen av smartmåleren. Etter fjerning ble jeg bedre igjen. Inspirert av dette fjernet jeg også WiFi hjemme og gikk over til kablet nettverk. Det hjalp faktisk det også!
Jeg som har holdt på med datanett siden 1979 og «badet i WiFi», programmert mobiltelefoner siden 1998 etc. hadde ingen tro på at elektromagnetisk stråling skulle være noe problem!
Etter å ha satt meg inn i dette ser jeg klare fellestrekk med situasjoner familien min og jeg har opplevd før. Vi har lang erfaring (3. generasjoner) med å delta i forskning – også den som går “mot strømmen”. Jeg bruker erfaringen dette har gitt når jeg vurderer det jeg leser om elektromagnetisk strålings negative virkninger på helsa, og vurderer det til nok et tilfelle av en kamp «mot strømmen»: «aktivister» som hevder EMF er skadelig mot myndigheter, politikere og næringers påstander om det motsatte. Les om våre erfaringer med motstrømsforskning: Har vitenskapen alltid rett? Eller?